26.10.2021

INOTEH: Pritrdilni elementi LKP za tirna vodila

Proizvajalec ZIMMER GROUP je nadgradil in razširil tri svoje serije (LKP, LKPS in LBPS) pritrdilnih elementov in zavor za ozka tirna vodila. Poleg vgrajene senzorske reže za zaznavanje položaja bata, je bil vključen priključek za zrak brez cevi za še učinkovitejšo uporabo prostora za namestitev ter zmanjšanje motenj. Serije LKP, LKPS in LBPS so zdaj na voljo za vse običajne vgradne velikosti od 15 do 65 mm širine tirnega vodila.

Serija LKP, ena od naših klasik, je pnevmatski pritrdilni element za ozka linearna tirna vodila. V normalno zaprti verziji (LKPS) ima ta element integrirano vzmet, ki zagotavlja ohranjanje moči v primeru izpada napajanja. Serija LBPS pa je pnevmatski zavorni element, ki ima prav tako integrirano vzmet, ki pa zavira v primeru padca napajalnega tlaka.

Obe seriji sta sedaj dodatno nagrajeni s priključkom za zrak brez cevi in zračnim filtrov, ki ne potrebujeta dodatnega prostora za namestitev. Nova reža za senzor na obeh straneh zagotavlja največjo prednost in še večjo varnost, saj omogoča zaznavanje tako odprtega kot zaprtega položaja.

Novi priključek za zrak omogoča, da izpustimo pnevmatski adapter, ki bi zahteval veliko prostora. Namesto tega se zrak priključi preko montažne površine. Element je že opremljen s potrebnim tesnilom. Poleg tega imajo vsi elementi zračni filter, ki je popolnoma integriran in tako ne potrebuje dodatnega prostora za namestitev.

Elementi zagotavljajo potrebno silo pritrjevanja/zaviranja skoz svojo celotno življenjsko dobo, ki je 5 milijonov ciklov.

Več informacij o produktih proizvajalca ZIMMER GROUP dobite pri podjetju INOTEH in tukaj.