14.10.2022

Električno prijemalo GEP2000 – zaščitena variianta

Za povečane higienske zahteve.

Uspešna električna prijemala za rokovanje z manjšimi komponentami serije GEP2000 proizvajalca ZIMMER GROUP dobivajo različico s povečano zaščito. Prijemala GEP2000 so s certifikatom razreda 2 za čiste prostore idealna za uporabo pri povečanih higienskih zahtevah. Na zgornjem pokrovu so opremljena z brisalci, posledično imajo prijemala izboljšan zaščitni razred IP54.  
Prijemala vsebujejo mazivo H1 in so opremljena z zatesnjenimi vodili, zato so idealna za uporabo v prehrambeni industriji. Poleg tega imajo tudi optimizirano zaščito pred korozijo in se zelo enostavno čistijo zaradi pokrova in vijakov iz nerjavečega jekla.
V primerjavi s prijemali brez dodatne zaščite ima nova različica povečan hod za 10 mm na čeljust.

TÜV certificirana prijemala

Čiste sobe so glede na gostoto delcev in emisije razdeljene v posebne razrede. Zanje veljajo stroge, standardizirane zahteve in so razvrščene glede na stopnjo čistosti zraka. Največja dovoljena koncentracija delcev in velikost delcev imata pri tem pomembno vlogo. Čiste sobe so razdeljene v ISO razrede od 1 do 9, kjer je razred čistosti 1 najčistejši, saj ima najnižjo možno koncentracijo delcev. Po uspešnih postopkih certificiranja je bilo več kot 500 prijemal in pritrdilnih ter zavornih elementov proizvajalca ZIMMER GROUP certificiranih v skladu z mednarodnim standardom DIN EN ISO 14644-1 za razrede čistih sob med 2 in 6, zahvaljujoč nizkim emisijam delcev.

Več informacij dobite pri podjetju INOTEH in tukaj.