22.06.2021

INOTEH: Izjemno hitri pritrdilni elementi LKE za tirna vodila

Proizvajalec ZIMMER GROUP znova dokazuje svojo inovativno moč s serijo LKE. To so električni pritrdilni elementi, ki bodo zaradi močno izboljšanih hitrostnih lastnosti in najpreprostejšega postopka namestitve nadomestili prejšnjo serijo LCE.

Prednosti serije LKE
•    Odvisno od velikosti ima serija LKE zelo veliko držalno silo vse do 1800 N.
•    Najbolj impresivna lastnost nove serije LKE je njena hitrost. S časom zapiranja približno 400 milisekund, kar približno ustreza sedemkratnemu izboljšanju v primerjavi s prejšnjimi modeli LCE, ZIMMER GROUP dokazuje svojo sposobnost inovacij na področju električnih pritrdilnih elementov.
•    Pritrdilni elementi so samozapiralni, zato se v primeru izpada toka ali izklopa sistema ohranja celotna držalna sila. Odpiranje in zapiranje je izvedeno z uporabo 24 VDC pri največjem toku 1,5A.  
•    V nasprotju s pnevmatsko rešitvijo nova serija LKE navdušuje predvsem z integriranim zaznavanjem stanja (odprto/zaprto), ki se oddaja prek digitalnih statusnih signalov.
•    Pritrdilni elementi so zatesnjeni v skladu z IP64 in imajo prilagodljiv izhod za kabel, ki omogoča nastavljivo kabelsko vodilo za maksimalno izrabo prostora za namestitev.
•    S temi zgoraj omenjenimi lastnostmi električni pritrdilni elementi omogočajo visoko prilagodljivost in obremenitve stroja, medtem ko z vrednostjo B10d 500.000 pritrdilnih ciklov zagotavljajo tudi največjo zanesljivost v proizvodnji.

Več informacij o produktih proizvajalca ZIMMER GROUP dobite pri podjetju INOTEH in tukaj.