15.09.2020

INOTEH: PIAB enota filter-črpalka

Skoraj polovična cena, nižja poraba energije in skoraj nič vzdrževanja je enota filter-črpalka proizvajalca PIAB jasen razlog za preklop na vakuumsko zasnovano rešitev.

V prašnih okoljih v pakirni industriji zmanjšanje števila delov igra pomembno vlogo za dosego najvišjega možnega časa delovanja stroja brez zastojev. Enota filter-črpalka proizvajalca PIAB zamenjuje električno vakuumsko črpalko, vakuumske ventile, filtre, priključke, cevi in razdelilne bloke s samo eno enoto filtra črpalke plus s pnevmatskim ventilom. Našteto približno razpolovi začetne investicijske stroške.

Enota je samočistilna. Zrak, ki se uporablja za izpihovanje (blow-off) gre skozi filter in ga avtomatsko očisti nečistoč. V primeru velike kontaminacije se lahko filter enostavno odstrani za potrebe čiščenja ali zamenjave.  
Vgrajeni ejektorji COAX® naredijo enoto ekstremno efektivno, saj deluje samo, ko je potrebno. Ker enota nima gibljivih delov, potrebe po vzdrževanju skoraj ni, kar omogoča dolgo in zanesljivo delovanje brez zastojev.

Vaše prednosti:

  • Potrebnih manj komponent – manjša možnost napak.
  • Potrebnih manj dobaviteljev – manjši riziko izpada posameznega dobavitelja.
  • Brez gibljivih delov – manj zastojev strojev.
  • Manjši stroški investicije in skupni stroški lastništva.

Več informacij o produktih proizvajalca PIAB dobite pri podjetju INOTEH.