31.05.2022

PIAB: Novo prijemalo CPT (Cobot Palletizing Tool) omogoča izdajo več palet na dan

E-trgovine zahtevajo vedno hitrejše izdaje produktov. Novo variabilno prijemalo CPT proizvajalca PIAB omogoča istočasno rokovanje kolaborativnih robotov z večjim številom kartonov v enem ciklu pri zelo visoki hitrosti.  S tem bo na dnevni bazi pripravljenih za odpošiljanje več palet.

Prijemalo CPT je pametno in kompaktno kolaborativno prijemalo, ki omogoča uporabniku izdajo večjega števila produktov v  istem času. Ima več consko prijemalno površino za dvig več škatel različnih oblik v istem ciklu. Mala teža ohišja in ventili piSMART® omogočajo maksimalno potrebno hitrost delovanja. Obraba robota je močno zmanjšanja, kar vodi do daljše življenjske dobe.

Prijemalo CPT se sestoji iz črpalne enote in sesalne plošče, ki prijema kartone. V primeru potrebe po drugačni konfiguraciji, se mora menjati samo sesalno ploščo. To zmanjša stroške in zagotavlja visoko fleksibilnost.

Ventil piSMART®, ki je s svojim IO-Linkom v skladu z Industrijo 4.0, omogoča preventivno vzdrževanje za zagotavljanje nemotenega delovanja brez nezaželenih prekinitev. Prijemalo je opremljeno z najnovejšo COAX® tehnologijo ustvarjanja vakuuma, poraba zraka je minimalna in zagotovljeno je varno dvigovanje pri maksimalni obremenitvi.

Edinstvene prednosti za uporabnika:

  • Večje število izdanih palet na dan zaradi variabilnih con prijemanja večjega števila kartonov.
  • Daljša življenjska doba kolaborativnega robota zaradi manjšega števila potrebnih gibov in male teže prijemala.
  • Z samo enim prijemalom se lahko rokuje z škatlami različnih velikosti.

Več informacij o vakuumskih prijemalih PIAB dobite pri podjetju INOTEH in tukaj.