17.06.2024

PIAB: piSAFE® - sedaj še varnejše delovanje

Vakuumska črpalka piSAFE® je že nekaj let zelo cenjen član asortimana izdelkov proizvajalca PIAB z izboljšanimi varnostnimi funkcijami. Čeprav je zanesljiva vakuumska črpalka zdaj nadgrajena z dodatnimi funkcijami, njena varnost ostaja.

Od svoje predstavitve leta 2021 je vakuumski ejektor piSAFE® očitna izbire, kjer je za stabilen proizvodni proces potrebna izjemno visoka stopnja varnosti prijema. Ključna značilnost je vakuumski varnostni ventil, ki ves čas vzdržuje raven vakuuma v COAX® vakuumskih ejektorjih.

Zaradi te kakovosti je vakuumska črpalka piSAFE® še posebej cenjena v zahtevnih avtomobilskih aplikacijah, kot je sestavljanje stekla in karoserije, kjer bi imel padec dela zelo resne posledice.
Ker je bila ponujena raven varnosti že zadovoljiva, so bile na seznam dodane še druge opcije, ki dvigujejo vakuumsko črpalko še na višji nivo.

Edinstvene funkcije vakuumskih črpalk piSAFE®:
•    Štirje različni varnostni izdelki z različnimi stopnjami funkcionalnosti.
•    Lahka zasnova, ki zagotavlja visoko hitrost cikla in minimalno obrabo robota.
•    Vakuumski varnostni nepovratni ventil (check valve) z odprtino za zaznavanje vakuuma, ki zadržuje nivo vakuuma v zaprtih aplikacijah tudi v primeru izpada sistema ali električne energije.
•    Modularna zasnova zagotavlja hitro povezavo s popolno prilagoditvijo ciljnim aplikacijam ter enostavno vzdrževanje v decentraliziranih vakuumskih sistemih.
•    Izdelek popolnoma brez silikona.

Več informacij o vakuumskih prijemalih PIAB dobite pri podjetju INOTEH in tukaj.