Vsi izdelki iz ITEM sistema so proizvedeni po strogih standardih kakovosti. Odobrene proizvodne tolerance so zelo tesne in v večini primerov dosegajo višjo raven od standardnih toleranc. Način delovanja omogoča optimalno razmerje med uporabo materiala in stabilnostjo sistema elementov. Visoko stopnjo inovativnosti zagotavlja ITEM sistem, med drugim v številnih patentih ter patentno zaščitenih posameznih izdelkih.

Osnovni elementi ITEM sistema so aluminijasti profili, povezovalni elementi in njim pripadajoči pokrivni elementi. Sestavljive AL profile različnih velikosti in vrst je možno povezati med sabo s posebnimi povezovalnimi elementi. Za konstrukcije se uporabljajo profili, ki so iz aluminija na voljo z utori. Uporabljena aluminijeva zlitina je odporna na vremenske vplive ter na veliko različnih vrst kemikalij. Površina alu profilov je z dodelavo trajno odporna na praske in dodatno pred korozijo. Vsi industrijski alu profili so izdelani tako, da jih lahko obremenimo z največjo možno močjo katera jim je predpisana. Z visoko trdnostjo aluminjastih profilov dosežemo poljubno gradnjo brez nadaljne obdelave površine katera je čista. Profili so eloksirani, možno jih je večkrat uporabiti v različnih konstrukcijah. Profile je možno reciklirati in s tem dosežemo, da smo do okolja prijazni. ITEM sistem vključuje profile od najmanjšega preseka 16mm x 8,5mm z maso 0,22 kg/m pa do največjega z presekom 320mm x 160mm ter maso 34 kg/m. Najpogosteje se uporabljajo pri konstruiranju sestavljivi al profili dimenzij 40x40 ter 80x80 mm. Aluminjasti profili so razdeljeni v štiri velikostne serije katero ime izhaja iz ustrezne širine utora. Te serije so:

  • Serija   5 ima širino utora  5 mm ter raster 20 mm     
  • Serija   6 ima širino utora  6 mm ter raster 30 mm
  • Serija   8 ima širino utora  8 mm ter raster 40 mm
  • Serija   10 ima širino utora  10 mm ter raster 50 mm
  • Serija 12 ima širino utora 12mm ter raster 60 mm

Sistem ITEM ima na razpolago ogromno različnih veznih elementov. Na tem področju tudi konkurenca zaostaja za ITEM sistemom. Profile lahko vežemo na različne načine, vendar se v praksi najbolj uporabljajo naslednji vezni elementi: standardni vezni set, univerzalni vezni set in avtomatski vezni set. Obstajajo profilne matice za vsako serijo z navoji od M3 pa do M12 odvisno od serije (5,6,8,10,12). Matica je zelo funkcionalna, saj jo lahko vstavimo v utor sredi montaže. Imamo na razpolago lahko ali težko matico.

 

 

Povezave

- Homepage

- Orodje za konstruiranje

- Aplikacije

- Konfigurator miz

- Konfigurator vozički

- Konfigurator gonila/vodila

- Konfigurator servo pogonov