Serija AM / UGR

Močni, nastavljivi in povezljivi s pnevmatskimi ohlajevalci VR (patentitran sistem)

Okrogli ojačevalniki pretoka zraka serije AM ponujajo odlične zmogljivosti za sesanje in za sproščanje (blow-off). Kakovost oblikovanja in izdelave optimizirata učinek "coande", zato se uporablja majhna količina stisnjenega zraka za ustvarjanje močnega pretoka visoke hitrosti. Izvajajo dvojno funkcijo, in sicer ustvarjanje vakuuma in sproščanja: za prezračevanje električnih plošč, transport dima/hlapov in lahkih delcev, ki nastanejo pri obdelavi, sušenjem in hlajenjem. V kombinaciji s ohlajevalniki serije VR ustvarijo učinkovit patentiran sistem, kjer se s pretokom vročega zraka, ki ga ohlajevalnik odvaja in dovaja v ojačevalnik serije AM, optimizira hladilna moč, kar omogoča črpanje vročega zraka iz zaprtih prostorov ali prezračevanja zaprtih prostorov, ki jih je treba hladiti. Hitrost pretoka zraka lahko nastavite s preprostim obračanjem matice na vstopu.

 • Oblika konstrukcije optimizirana za maksimalen učinek "coanda"
 • Možnost uravnavanja pretoka z nastavljivim obročem
 • Primeren za različne aplikacije
 • Takojšnje delovanje
 • Brez gibljivih delov, zato vzdrževanje ni potrebno
 • Ne potrebujete električnih naprav ali kemičnih izdelkov
 • Učinkovitejši od Venturi naprav in ejektorjev
 • Brez iskrenja ali drugih motenj
 • Zanesljivo delovanje

Opis efekta "coanda"

Ojačevalniki pretoka zraka in zračni noži izkoriščajo učinek "Coanda". Ta pojav je mogoče razložiti kot težnja medija, da sledi obrisu površine v bližini. Ime je dobil po pionirju aerodinamike Henriju Coandi, ki je leta 1936 patentiral nekaj instrumentov. Stisnjen zrak vstavljen v ojačevalnik ali zračni nož, mora prisilno preiti skozi zmanjšan odsek velikosti od 0,02 mm do 0,08 mm tako, da v bližino površine pritegne zrak iz okolice v smeri toka. Prostornina zraka se poveča od 5 do 20-krat v primerjavi z volumnom na začetku.

Cooler Air Saving – patentiran sistem

Ohlajevalniki serije VR in ojačevalniki serije AM, ki se uporabljajo skupaj za ustvarjanje hladnega zraka in istočasno črpanje toplega zraka iz električne omarice z enim samim kanalom za dovajanje stisnjenega zraka.

 • Učinkovito prezračevanje električnih omar.
 • Zmanjšanje porabe stisnjenega zraka.
 • Optimizirani rezultati hlajenja.

Ne glede na to, koliko hladnega zraka se ustvari v elektični omarici, učinkovitost hlajenja ne bo nikoli optimalno, če toplega zraka, ki ga ustvarijo električne komponente, hkrati ne prezračite. S prezračevanjem mislimo tako na ustvarjanje konvekcijskih tokov znotraj omare, ki učinkovito razporejajo zrak okoli sestavnih delov, kot tudi dejansko črpanje toplega zraka iz same omare.

Z uporabo patentiranega sistema "Cooler Air Saving" od podjetja Simian Project dobimo dva rezultata: prvi, z uporabo ohlajevalnika serije VR, je hitro in natančno hlajenje komponent, ki najbolj ogrevajo omaro, zaradi fleksibilnosti namestitve in dejstva, da se lahko pretok hladnega zraka na glavne vire toplote natančno usmeri (z uporabo nastavljivih šob); drugo je pravilno prezračevanje električne omare glede na moč odsesavanja in pihanja, ki jo ustvarjajo ojačevalniki zraka AM Series, ki se napajajo neposredno s pretokom zraka iz ohlajevalnika VR.

Izvedba sistema v električni omarici

Ohlajevalnik VRX-500 (slika 1) se napaja z eksternim stisnjenim zrakom; pretok hladnega zraka se s posebnimi nastavljivimi šobami usmeri na električne komponente, ki oddajajo največ toplote. Medtem ko odtok toplega izpušnega zraka usmerja rdeča cev (slika 3) in ga dovaja v ojačevalnik serije AM. Ojačevalnik (slika 2) je nameščen v zgornjem desnem kotu električne omarice; dovodno okovje omogoča dovod in črpanje zraka iz omare. Njegov položaj v zgornjem delu omarice zagotavlja, da pride do črpanja tam, kjer se nabira najbolj vroč zrak. S tem tudi električne komponente, ki se nahajajo na nasprotni strani neposrednega vira hladnega zraka, ostanejo pri temperaturi, primerni za optimalno delovanje.

Tudi tam, kjer dovodna vgradnja ni mogoča (na primer v primeru namestitve v omare, kjer mora biti zagotovljena zaščita IP), namestitev ojačevalnika znotraj omare zagotavlja prisilno recikliranje zraka, kar odpravlja koncentracijo toplega zrak na območjih, ki so najbolj oddaljena od virov hladnega zraka.

Patentirani sistem dobro deluje tudi skupaj z industrijskimi klimatskimi napravami v električnih omaricah z naslednjimi lastnostmi:

 • Velike električne omare, pri katerih hladen zrak, ki ga ustvari klimatska naprava, ne more doseči vseh delov omare;
 • Električne omare z električnimi komponentami, kjer ni omogočeno kroženje zraka okoli vseh komponent;
 • Električne omare, kjer toploto ustvarja nekaj sestavnih delov, ki se nahajajo daleč od območja, kjer klimatska naprava črpa hladen zrak;

Sistem "Cooler Air Saving" deluje skupaj z ohlajevalniki VRX-300, VRX-500 in VRX-1000 in skupaj z ojačevalniki AM-20 in AM-40.

direktor

Aleksandra Klemenc
Tel. +386 2 673 01 33
akl@inoteh.si

prodaja & tehnična podpora

Gregor Podlogar
Tel. +386 2 673 01 34
gp@inoteh.si

Supplier's website