Pnevmatični ohlajevalniki - serija VR / VRX

Odlične zmogljivosti, optimizirane tehnične lastnosti, široka paleta in prilagojene različice

Pnevmatski ohlajevalniki serije VR/VRX so najsodobnejše rešitve za hlajenje s stisnjenim zrakom, ki delujejo po principu "Vortex Tube". Odlične zmogljivosti pretoka in ustvarjene vrednosti ΔT, zasnova, pritrdilni elementi, ki omogočajo izjemno vsestransko namestitev in možnost, da jih v patentiranem sistemu kombinirajo z ojačevalniki pretoka zraka AM (z uporabo pretoka vročega zraka) kupcem ponujajo inovativne, učinkovite in cenovno ugodne rešitev za hlajenje kovinskih in plastičnih delov, električnih in elektronskih krmilnih omar ter mehanskih aplikacij. Vse to s preprosto povezavo s stisnjenim zrakom.

 • ∆t v primerjavi s temperaturo dovodnega zraka do -40 ° C za hladni zrak in + 60 ° C za vroči zrak.
 • Enostaven za vgradnjo s prirobnicami ali magnetom.
 • Patentirani sistem za odvajanje vročega zraka v kombinaciji z ojačevalniki serije AM.
 • Izdelan iz korozijsko odpornega materiala.
 • Brez gibljivih delov in zato ni nobene obrabe.
 • Električni ali kemični izdelki za ohlajevanje več niso potrebni.
 • Brez iskrenja ali druhih motenj.
 • Takojšnje delovanje.
 • Zanesljivo in brez vzdrževanja.

 

Opis "Vortex cevi"

Cev Ranque-Hilsch, v industrijskem sektorju bolj znana kot "Vortex cev", je naprava, ki razdeli pretok stisnjenega zraka na dva ločena pretoka: na hladni pretok in na vroči pretok zraka. Jedro sistema je vrtinčna vortex komora, ki je povezana z dvema nasprotnima cevema, od katerih ima ena ventil. Ko se stisnjen zrak tangencialno injecira v komoro, to povzroči vrtenje zraka proti enemu od izhodov. Ta vrtinec se premika z vrtenjem pri visoki hitrosti in s trenjem po notranji strani cevi povečuje temperaturo. Ventil nameščen na izhodu za vroč zrak, omogoča, da se del zraka izčrpa. Preostali del se vrne nazaj in ustvari vrtinec nizkega tlaka, ki se premika proti drugemu izhodu in oddaja toploto prvemu vrtincu. Ta tok je veliko hladnejši. Nastala ΔT je obratno sorazmerna z volumnom toka. Razlike v temperaturi so znatne in lahko dosežejo -40 ° C za hladni pretok in 60 ° C za vroči pretok. Na industrijskem področju se vortex cevi že dolgo uporabljajo in so našle različne aplikacije v katerih ponujajo veliko dodano vrednost. Imajo odlične lastnosti hlajenja, so enostavne za namestitev in takojšnje delovanje, brez gibljivih delov in zato ne zahtevajo vzdrževanja. Poleg tega ne potrebujejo električne energije, zato so primerna za nevarna okolja in vlažna območja. Če aplikacija omogoča njihovo uporabo, so cenovno ugodnejši od električnih hladilnikov. Naši ohlajevalniki serije VR in VRX so poleg odličnih zmogljivosti v primerjavi z drugimi izdelki na trgu zasnovani tako, da jih je mogoče enostavno prilagoditi glede na zahteve kupcev.

Cooler Air Saving – patentiran sistem

Ohlajevalniki serije VR in ojačevalniki serije AM, ki se uporabljajo skupaj za ustvarjanje hladnega zraka in istočasno črpanje toplega zraka iz električne omarice z enim samim kanalom za dovajanje stisnjenega zraka.

 • Učinkovito prezračevanje električnih omar.
 • Zmanjšanje porabe stisnjenega zraka.
 • Optimizirani rezultati hlajenja.

Ne glede na to, koliko hladnega zraka se ustvari v elektični omarici, učinkovitost hlajenja ne bo nikoli optimalno, če toplega zraka, ki ga ustvarijo električne komponente, hkrati ne prezračite. S prezračevanjem mislimo tako na ustvarjanje konvekcijskih tokov znotraj omare, ki učinkovito razporejajo zrak okoli sestavnih delov, kot tudi dejansko črpanje toplega zraka iz same omare.

Z uporabo patentiranega sistema "Cooler Air Saving" od podjetja Simian Project dobimo dva rezultata: prvi, z uporabo ohlajevalnika serije VR, je hitro in natančno hlajenje komponent, ki najbolj ogrevajo omaro, zaradi fleksibilnosti namestitve in dejstva, da se lahko pretok hladnega zraka na glavne vire toplote natančno usmeri (z uporabo nastavljivih šob); drugo je pravilno prezračevanje električne omare glede na moč odsesavanja in pihanja, ki jo ustvarjajo ojačevalniki zraka serije AM, ki se napajajo neposredno s pretokom zraka iz ohlajevalnika VR.

 

Izvedba sistema v električni omarici

Ohlajevalnik VRX-500 (slika 1) se napaja z eksternim stisnjenim zrakom; pretok hladnega zraka se s posebnimi nastavljivimi šobami usmeri na električne komponente, ki oddajajo največ toplote. Medtem ko odtok toplega izpušnega zraka usmerja rdeča cev (slika 3) in ga dovaja v ojačevalnik serije AM. Ojačevalnik (slika 2) je nameščen v zgornjem desnem kotu električne omarice; dovodno okovje omogoča dovod in črpanje zraka iz omare. Njegov položaj v zgornjem delu omarice zagotavlja, da pride do črpanja tam, kjer se nabira najbolj vroč zrak. S tem tudi električne komponente, ki se nahajajo na nasprotni strani neposrednega vira hladnega zraka, ostanejo pri temperaturi, primerni za optimalno delovanje.

Tudi tam, kjer dovodna vgradnja ni mogoča (na primer v primeru namestitve v omare, kjer mora biti zagotovljena zaščita IP), namestitev ojačevalnika znotraj omare zagotavlja prisilno recikliranje zraka, kar odpravlja koncentracijo toplega zrak na območjih, ki so najbolj oddaljena od virov hladnega zraka.

Patentirani sistem dobro deluje tudi skupaj z industrijskimi klimatskimi napravami v električnih omaricah z naslednjimi lastnostmi:

 • Velike električne omare, pri katerih hladen zrak, ki ga ustvari klimatska naprava, ne more doseči vseh delov omare;
 • Električne omare z električnimi komponentami, kjer ni omogočeno kroženje zraka okoli vseh komponent;
 • Električne omare, kjer toploto ustvarja nekaj sestavnih delov, ki se nahajajo daleč od območja, kjer klimatska naprava črpa hladen zrak;

Sistem "Cooler Air Saving" deluje skupaj z ohlajevalniki VRX-300, VRX-500 in VRX-1000 in skupaj z ojačevalniki AM-20 in AM-40.

direktor

Aleksandra Klemenc
Tel. +386 2 673 01 33
akl@inoteh.si

prodaja & tehnična podpora

Gregor Podlogar
Tel. +386 2 673 01 34
gp@inoteh.si

Supplier's website