SUCO – Vaš specialist za monitoring tlaka in tehnologije prenosa

SUCO Robert Scheuffele GmbH & Co. KG, znan po svojem trgovskem imenu SUCO, je dobro uveljavljen kot specialist za izdelke na področju fluidne tehnologije in prenosa moči. Nadzor tlaka v hidravličnih ali pnevmatskih sistemih je pokrit s široko paleto izdelkov. Mehanska tlačna in vakuumska stikala, prilagojene različice z vtičem ali kablom, tlačna stikala, odporna proti eksplozijam po novi direktivi ATEX, so po vsem svetu pridobila odličen sloves.

SUCO izdeluje robustna mehanska tlačna stikala, ki jih je mogoče nastaviti v območju tlaka od 0,1 do 400 barov in doseči varnost nad nadtlakom do 600 barov. Več tisoč različic teh membranskih ali batnih tlačnih stikal deluje v različnih aplikacijah za skoraj vse plinaste in tekoče medije.

SUCO tlačna stikala in senzorji za vodik

Vodik je eden najpomembnejših alternativnih virov energije v prihodnosti in bo še naprej postajal vse pomembnejši. Vsestranski vir energije, ki se lahko uporablja za proizvodnjo električne energije, toplote in goriv.

Tlačna stikala in tlačni senzorji SUCO zanesljivo in varno nadzorujejo tlak npr. pri vodikovi elektrolizi, v kompresorjih, v visokotlačnih rezervoarjih za shranjevanje in plinskih jeklenkah, v cevovodih, v tehnologiji vozil, na gorivnih celicah ali motorjih na vodik, v tehnologiji ventilov in v opremi bencinskih črpalk H2 in vozil cistern H2, … in še veliko več .

Tlačna stikala in tlačni senzorji skupine podjetij SUCO z blagovnima znamkama SUCO in ESI se že vrsto let uporabljajo za nadzor tlaka vodika in kisika. Pridobljene izkušnje in zahteve naših strank smo uporabili za razvoj novih tlačnih senzorjev in mehanskih tlačnih stikal, posebej za vodik. Območja visokega tlaka do 5000 barov, protieksplozijska zaščita po ATEX, senzorji, združljivi z vodikom iz titana in ohišja iz 316L so nekatere inovacije, ki so bile vključene v te serije.

Mehanska tlačna stikala

SUCO že več desetletij proizvaja mehanska tlačna stikala za tekočine in plinaste medije. Tudi uporaba z vodikom ima pri nas dolgo tradicijo. Mehanska tlačna stikala se vedno uporabljajo, če je zahtevana zanesljiva in robustna rešitev, ki je istočasno stroškovno učinkovita. Naš modularni sistem tlačnih stikal omogoča ogromno različnih variant. Zlasti pri uporabi v serijskih izdelkih nam to omogoča, da svoja tlačna stikala prilagodimo vašim zahtevam.

Opcijsko so na voljo certifikati ATEX / IECEX, IP6K9K, visoka nadtlačna varnost in izjemno robustna zasnova, ki se lahko uporablja tudi pod močnimi tresljaji ali neugodnimi okoljskimi pogoji, omogočajo dolgo življenjsko dobo in varno spremljanje vaših mejnih tlakov.

Tlačni senzorji

ESI tlačni senzorji vza vodik so izdelani iz posebne titanove zlitine za merilno celico, omočeni deli pa iz titanovega bloka. Tako je senzor izdelan brez tesnil, visokotlačne celice od 1000 barov izdelujemo celo brez varilnih šivov, kar pomaga preprečiti morebitne šibke točke, zlasti pri uporabi z vodikom. Ta material je uspešno prestal test združljivosti z vodikom po ISO1114-2:2017 v skladu z evropskima predpisoma EC 79/2009 in EU 406/2010.

Kombinacija senzorskih elementov iz titana s senzorji SoS (Sillicon on Saphire) ima pri ESI dolgo tradicijo, ta izbira materiala omogoča konstrukcijo dolgoročno stabilnega senzorja z visoko natančnostjo. Zaradi naših merilnih razponov do 5000 barov je ta senzor prednostna izbira za uporabo pri rezervoarjih za shranjevanje vodika in cevovodih. Ponujamo pa tudi isto tehnologijo za nizke tlake in tudi v aplikacijah za merjenje vakuuma. Prepričani smo, da so tlačni senzorjii ESI prava izbira za uporabo z vodikom.

With optional Atex approvals, marine approvals and a wide range of different analog and digital signals – up to USB connection – ESI offers a broad portfolio that is unique in the field of hydrogen pressure measurement technology.

Opcijsko na voljo certifikat Atex, pomorskimi dovoljenj in široko paleto različnih analognih in digitalnih signalov – do povezave USB – ESI ponuja širok portfelj, ki je edinstven na področju tehnologije merjenja tlaka vodika.

 

Čiščenje s plazmo za aplikacije brez kisika in PWIS / LABS free

Našim strankam ponujamo plazemsko očiščena tlačna stikala in senzorje za različne industrijske in medicinske namene. Proces čiščenja s plazmo je predmet notranjega postopka vodenja kakovosti proizvajalca SUCO v skladu z DIN ISO 9001:2015. Visoko stopnjo čistosti (največ 20 mg / m² organskih ostankov) redno preverja nacionalni akreditacijski organ (DAkkS).
Pri ravnanju s kisikom je treba upoštevati posebne predpise o varnosti in preprečevanju nesreč. Za uporabo kisika priporočamo uporabo izključno plazemskih očiščenih tlačnih stikal in senzorjev z EPDM membranami.
V zadnjih letih so se povečale tudi zahteve po sestavinah, ki ne vsebujejo barv(PWIS / LABS free). S podaljšanjem postopka čiščenja v plazmi in uporabo rokavic, ki ne vsebujejo silikona in PE, lahko ponudimo tlačne stikala in senzorje, ki ustrezajo PWIS / LABS free.

Več informacij najdete tukaj.

Supplier's website