Zračno vodene membranske črpalke

FLUIMAC zračne črpalke z dvojno membrano so že dolgo priznane kot najbolj prilagodljive črpalke v industriji za delo s težavnimi tekočinami pri relativno nizkih tlakih in pretokih. Nabor aplikacij je praktično neomejen.

Črpalke FLUIMAC AODD so na voljo v številnih velikostih od 1/4" do 3" in številnih kombinacijah materialov: PP+VTR, PP+CF, PVDF+CF, POM+VTR, POM+CF, ALUMINIJ in SS AISI 316. Črpati je mogoče skoraj vse vrste tekočin, od visoko korozivnih kislin, alkalnih tekočin, barv, lepil, tekočin z visoko viskoznostjo do 50.000 CPS, hrane in pijače.

Za izbiro optimalne črpalke FLUIMAC za vašo aplikacijo, ki vam nudi ekonomično delovanje, dolgo življenjsko dobo in minimalne stroške vzdrežvanja je treba upoštevati naslednje dejavnike:

  • Vrsta medija, ki ga je treba črpati, njegova viskoznost in vsebnost trdnih delcev;
  • Zmogljivost črpanja glede na želeno moč;
  • Sesalni in tlačni pogoji;

 

DELOVANJE ČRPALKE

Delovanje črpalke z dvojno membrano ali pnevmatske membranske črpalke je preprosto in učinkovito: gre za pnevmatske črpalke, primerne za pretakanje tekočin z izmeničnim gibanjem.
Pnevmatske membranske črpalke so opremljene z dvema nasprotnima črpalnima komorama, ki sta hermetično razdeljeni na dve, od katerih je ena v stiku s stisnjenim zrakom in druga v stiku s črpano tekočino.
Membrane, ki so nameščene med dvema črpalnima komorama in jih aktivira pnevmatski motor ter ventili so zasnovani tako, da zagotovijo popoln prehod tekočine tako na vstopu kot na izhodu. So edini deli, ki je v stiku s tekočino.
Zračne črpalke z dvojno membrano ali zračne membranske črpalke so zasnovane in izdelane za črpanje širokega spektra tekočin tudi z visoko viskoznostjo in suspendiranimi trdnimi snovmi.
Uporabljajo se lahko tudi za zahtevnejše aplikacije, kot so okolja z visoko vlažnostjo ali potencialno eksplozivne atmosfere zahvaljujoč direktivi ATEX katero dosegajo.
Za razliko od drugih vrst črpalk, membranska črpalka za tekočine nima meja uporabe, primerne se tudi za suho delovanje, mešanje tekočin,...

 

Vse Fluimac® so narejene v Italiji

Fluimac® je mlado in dinamično podjetje, specializirano za načrtovanje, konstruiranje in proizvodnjo industrijskih črpalk: zračne črpalke z dvojno membrano (membranske črpalke ali pnevmatske črpalke), dušilci pulzov, horizontalne centrifugalne črpalke z mehanskim tesnilom, centrifugalne črpalke z magnetnim pogonom in vertikalne centrifugalne črpalke, peristaltične črpalke, industrijski električni mešalniki in pnevmatski mešalniki, bobnaste črpalke, zračni motorji in dozirne črpalke. Črpalke Fluimac® lahko zagotovijo kakovost in popolno rešitev za najrazličnejše aplikacije. Poleg tega osebje Fluimac® hitro in celovito zagotavlja ustrezno tehnično podporo in pomoč.

Supplier's website