17.06.2024

PIAB: Nove sesalne gume BXP ESD premikajo baterije na varna tla

BXP ESD je nova serija modularnih sesalnih gum, razvitih za zaščito občutljivih komponent v baterijah, gorivnih celicah in elektroniki pred negativnimi učinki elektrostatične razelektritve med rokovanjem. "Ponosni smo, da lahko ponudimo to uporabno inovacijo našim avtomobilskim strankam v času, ko je njihov sektor v razcvetu," pravi Anders Falk, avtomobilski produktni vodja pri Piab Vacuum Automation Division.
Elektrostatična razelektritev (ESD), nenaden pretok nakopičene električne energije med dvema predmetoma, je negativen stranski učinek za številne proizvodne industrije. Poleg tega, da je ESD nevarnost za delavce, lahko povzroči poškodbe občutljivih komponent baterije ali elektronike, kar na koncu povzroči napake v delovanju ali okvare.

Te težave se običajno rešijo z uporabo zunanje antistatične opreme, povezane z notranjostjo tovarne in stroji. Dodatki, ki na koncu vodijo do višjih stroškov in vzdrževanja, lahko pa jih je tudi težko uporabiti v že tako ozkih prostorih. Prav tako lahko omejijo gibanje stroja.

Da bi strankam pomagali pri premagovanju teh težav, je PIAB razvil novo serijo sesalnih gum, v katere je vgrajena zaščitna tehnologija ESD.

Ne glede na izbrano velikost nova sesalna guma BXP ESD pokriva območje površinskega upora od 10^6 do 10^9 Ω (Ohm) od točke do tal, kar zagotavlja varnost in celovitost baterij, gorivnih celic in elektronskih komponent pri kakršnem koli ravnanju. Razpon je testiran in odobren s strani neodvisnega inštituta.

Poleg antistatičnih lastnosti je ESD DURAFLEX material fleksibilen in vzdržljiv, saj združuje elastičnost gume in odpornost proti obrabi poliuretana. Pred montažo je vsaka sesalna guma združena s posebnim prevodnim priključkom, ki je v skladu z uveljavljenimi zahtevami ESD. Namestitev je kljub temu izvedena na enak preprost način kot pri standardnih sesalnih gumah.

Več informacij o vakuumskih prijemalih PIAB dobite pri podjetju INOTEH in tukaj.