03.11.2021

INOTEH: Zaščita proti trku serije CRR

Proizvajalec ZIMMER GROUP predstavlja najnovejšo serijo izdelkov na področju dodatkov za robote, in sicer serijo CRR. V primeru trka lahko ta nova in praktična zaščita prepreči poškodbe vašega orodja ali obdelovanca, saj omogoča kompenzacijsko gibanje v več smereh. Ta odklon sproži signal, ki se lahko uporabi v krmilnem sistemu za sprožitev zaustavitve v sili. Zaenkrat so na voljo tri velikosti.

Prednost nove serije CRR pred obstoječo serijo CSR je v funkciji samodejnega vračanja. Pri tej seriji vzmetno podprt pnevmatski bat poskrbi za nadaljevanje postopka po trku. Povezovalna prirobnica za orodje se vrne v začetni položaj – ne glede na to, iz katere usmeritve ali položaja. To omogoča, da se sistem ponovno vzpostavi in deluje z varne razdalje, ne da bi se približali gibljivim delom. Skratka z delom se lahko nadaljuje skoraj takoj.  

Pri dobavi je že vključen senzor za sprožitev zaustavitve v sili. Na voljo je po ena adapterska plošča za povezavo na strani robota in orodja. To omogoča enostavno in priročno namestitev komponente neposredno na robotsko prirobnico v skladu z  EN ISO 9409-1.

Dodaten poudarek so tehnične specifikacije. V primerjavi z merilom uspešnosti ponuja serija CRR večji razpon kompenzacije ali kompenzacijski kot s podobnim prostorom za namestitev, kar zagotavlja dodatno varnost za vašo uporabo. Največje sile in navori, ki jih je mogoče vzdržati, so v povprečju približno 30 % višji od referenčnih vrednosti, zaradi česar so tudi manjše komponente primerne za velike obremenitve. Kljub robustni in visoko zmogljivi zasnovi je serija CRR primerna tudi za občutljive aplikacije. Z nastavitvijo uporabljenega zračnega tlaka lahko neposredno vplivate na sile in navore, pri katerih se sproži zaščita pred trkom.

Več informacij o produktih proizvajalca ZIMMER GROUP dobite pri podjetju INOTEH in tukaj.