Zahtevnejše rešitve prijemanja

Zahtevnejše rešitve prijemanja so kompletni sistemi prijemanja za specifične aplikacije. Ready-to-go prijemala so razvita za direktno instalacijo na roko robota ali na menjalec orodja. Na voljo je več možnosti vgradnega vmesnika v skladu s standardom ISO-9409-1, kar olajša namestitev na večino znamk robotov. Prijemala so narejena iz lahkih materialov, vendar so še vedno zelo toga. Imajo pred-definirane komponente in funkcije, ki se perfektno prilagodijo specifični aplikaciji. Napredne rešitve proizvajalca PIAB poenostavljajo inženiring in naredijo vgradnjo enostavnejšo. Nekatera prijemala so posebej razvita in priznana s strani proizvajalca Universal Robots.

 

piCOBOT® vakuumska prijemala

Vakuumski ejektorji piCOBOT® so certificirani s strani proizvajalca robotov Universal Robots in imajo vgrajene kontrole ter velik in uporabniku prijazen zaslon, ki kaže status in omogoča upravljanje. Vgradijo se direktno na roko robota UR (ISO-9409-1-50-M6). Ejektorji so opremljeni z plug-in programsko opremo (URCaps), ki olajša vgradnjo, nastavitve in zagon.

piSOFTGRIP® vakuumsko vodena mehka prijemala

Podjetje INOTEH predstavlja novo mehko prijemalo piSOFTGRIP® proizvajalca PIAB, ki je bilo razvito predvsem za avtomatizacijo v prehrambni industriji. Vakuumsko zasnovano mehko prijemalo bo enostavno prijemalo občutljive in lahke predmete nenavadnih oblik in/ali površin.

Ohišje in prsti prijemala piSOFTGRIP® so narejeni iz enega kosa, kar naredi prijemalo enostavno in togo hkrati. Sila prijemanja se enostavno nastavi in kontrolira z nivojem vakuuma. V kombinaciji z end-of-arm orodjem piCOBOT® se lahko prijemalo uporablja na kolaborativnih robotih.

Osnovne značilnosti:

Opis

Enota

Vrednost

Vgradna višina

mm

78

Zunanji premer

mm

72

Teža

g

55 (s priključkom G3/8")

Temperaturno območje

°C

-20-100

Nivo vakuuma

- kPa

25-70

Velikost prenašalca

mm

20-50

KCS prijemala za kolaborativne robote

Za efektivnejše procese morajo biti kolaborativni roboti čim bolj fleksibilni. V ta namen je proizvajalec PIAB, ki ga na slovenskem trgu zastopa podjetje INOTEH,  razvil pametno vakuumsko prijemalo Kenos® KCS, ki omogoča rokovanje s skoraj vsemi materiali, površinami in oblikami.

»PLUG-AND-PLAY« - KCS ima vse kar potrebuje
Vakuumska črpalka prijemala Kenos® KCS ima vse potrebno integrirano – kompaktne vakuumske komponente, tehnologijo senzorjev, glušnik in opcijsko ventile. Na kolaborativnega robota se priključi v enem koraku.
Črpalka je opremljena z novo generacijo PIAB ejektorjev COAX® SX, ki zagotavljajo superiorne lastnosti tudi pri nizkem ali nestalnem tlaku stisnjenega zraka. Kapacitete se lahko enostavno podvojijo ob morebitni spremembi v procesu.

Tih sistem, zadovoljni zaposleni
Glušnik občutno zmanjša glasnost delovanja, kar omogoča prijetno delovno okolje z zanemarljivim zvokom, ko je enota v delovanju. Digitalni ali analogni vakuumski senzor podaja informacijo robotu o prisotnosti prenašalca.

Ko je hitrost pomembna – opcijsko »blow-off« ventil
V primeru, ko je pri procesu pomembna hitrost sproščanja, lahko PIAB opcijsko ponudi »blow-off« ventil, ki omogoča hitro zmanjšanje vakuuma za povečanje hitrosti sproščanja prenašalca. 

Tehnična pena za univerzalni prijem
Tehnična pena se lahko enostavno prilagodi skoraj vsem površinam in oblikam. Za direktno prijemanje hrane se lahko prijemalo opremi tudi s posebno FDA silikonsko tehnično peno.

Prijemala Kenos® KCS ponujano unikaten nivo fleksibilnosti pri prijemanju prenašalcev. Omogočajo uporabo v številnih raznolikih aplikacijah, zato se zmanjša potreba po menjavi orodja. Na podlagi tega se privarčuje na času in stroških dela, kar vpliva na hitro povračilo investicije.

direktor

Aleksandra Klemenc
Tel. +386 2 673 01 33
akl@inoteh.si

prodaja & tehnična podpora

Gregor Podlogar
Tel. +386 2 673 01 34
gp@inoteh.si

Supplier's website