13.12.2022

PIAB: Izbrana prijemala Joulin se zdaj prodajajo pod blagovno znamko Kenos®

Meseca maja je PIAB prevzel podjetje Joulin, vodilno podjetje na področju rešitev za vakuumsko prijemanje. Sedaj je PIAB integriral tri serije Joulinovih prijemal v svoj portfelj Kenos®, medtem ko se rešitve za zahtevne industrijske aplikacije še naprej tržijo pod blagovno znamko Joulin, čigar strokovnjaki nadalje podpirajo te industrije pri definiranju najboljšega sistema za vsako posamezno stranko.

Prijemala, ki jih je razvil Joulin, vključno z MiniGrip, FlexiGrip in Safe&Light bodo integrirani v blagovno znamko Kenos®, ki odlično dopolnjuje obstoječi portfelj PIAB in dodatno krepi podporo različnim potrebam strank.

Kenos® MiniGrip (KMG)
Kenos® MiniGrip (KMG) je primeren za prehrambno ter avtomobilsko industrijo. To je prijemalo s peno, ki ga je mogoče prilagoditi prostorsko omejenim aplikacijam na koncu orodja (EOAT). Njegova penasta površina ponuja vsestranskost prijemanje različnih predmetov brez dodatnega potrebnega prilagajanja. V primeru neenakomernih višin slojev lahko KMG opremimo s kompenzatorji nivoja, ne da bi morali zamenjati montažno napravo. Več.

Kenos® FlexiGrip (KFG)
Kenos® FlexiGrip (KFG) je primeren za prehrambno in avtomobilsko industrijo ter za gradbeništvo. Gre za prijemalo s peno, ki se lahko uporablja kot posamezno prijemalo na industrijskih robotih in tudi na kolaborativnih robotih. S svojo penasto površino ponuja prilagodljivost za prijemanje različnih izdelkov brez dodatnega prilagajanja. Njegova modularna zasnova zagotavlja prilagodljivost za hitro in enostavno nastavitev v primeru sprememb izdelka ter preprosto integracijo v obstoječo opremo. Prijemalo ima integrirane ejektorje za ustvarjanje vakuuma. Več.

Kenos® Safe&Light (KSL)
Kenos® Safe&Light (KSL) je prijemalo primerno za uporabo v aplikacijah, kot so pakiranje, skladiščenje, proizvodnja na koncu linije. Zahvaljujoč posebni zasnovi strukture iz karbonskih vlaken in pene za prijemanje je prijemalo izredno lahko, kar omogoča največji izkoristek nosilnosti robota. Je robustna in preprosta rešitev za široko paleto namenov, zlasti za paletiranje v robustnih in prašnih okoljih. Več.

Več informacij o vakuumskih prijemalih PIAB dobite pri podjetju INOTEH.