12.09.2023

PIAB krepi svojo moč pri paletiranju s prijemalom LBG-50

PIAB krepi svoj vpliv na trgu rešitev za paletiranje z lahkim prijemalom za vreče LBG-50. Novo prijemalo z lahkoto dviguje vreče s težo do 50 kg. Ker gre za vnaprej razvito orodje, lahko prihranite vaš dragoceni čas.

Neizogibni izziv pri definiranju novega sistema za prijemanje vreč v liniji za paletiranje je natančno poravnavanje mer s transportnimi valji za nemoten postopek dviganja in spuščanja. To zahteva zamudno analizo in načrtovanje ter kasneje še več časa za prilagajanje in natančne nastavitve.

Novo prijemalo LBG-50 proizvajalca PIAB v družini orodij za paletiranje za lahke vreče rešuje vse to.

Ravnanje z vrečami običajno predstavlja izziv, saj so težke in prožne in s površino, ki je občutljiva na stiskanje, prebadanje ali drugo grobo ravnanje. LBG-50 se temu izogne z nežnim, a čvrstim dvigom medtem, ko vgrajena zgornja vpenjalna plošča zavaruje vrečo od zgoraj med premikanjem. To pa omogoča večjo hitrost cikla.

Tako roka kot ogrodje LBG-50 sta izdelana iz aluminija, zaradi česar je robusten, a lahek. Druge pozitivne lastnosti so prilagodljiva širina in položaj prstov ter številne možnosti namestitve. Prilagodljivost velja tudi za paket ventilov, ki ga je mogoče konfigurirati z diskretnim I/O, Ethernet/IP ali Profinet.

Več informacij najdete tukaj.