10.01.2024

PIAB: Nova konfiguracija piCOBOT® plug & play za cobote FANUC CRX

Piab nadaljuje projekt, da bi najpomembnejši program orodja cobot naredil na voljo vsem končnim uporabnikom. Zdaj ponuja piCOBOT® in piCOBOT®L v popolnoma prilagojenih različicah FANUC CRX. Plug & Play v vseh pogledih.

Piabovo pametno orodje na koncu roke piCOBOT® je na trgu opreme za cobot že skoraj desetletje. Uspeh je povezan s samo enoto - njeno kompaktno, uporabniku prijazno zasnovo in neprimerljivo natančnostjo.

Seveda njegova zmogljivost ni vprašljiva. Kljub omejeni teži, le 720 g, lahko ta EOAT dvigne predmete do 7 kg. Leta 2022 je uspehu sledil še močnejši model piCOBOT®L, z dvižno zmogljivostjo do 16 kg.

PiCOBOT® in piCOBOT®L sta bila od njunih premiernih predstavitev posebej prilagojena več različnim proizvajalcem cobotov, od katerih je tudi FANUC – partner iz nekaterih prejšnjih prilagoditev.

»Po naših certificiranih prilagoditvah piCOBOT® in piCOBOT®L za robote FANUC CR4/CR7 in LR Mate 200 je bilo smiselno uporabiti enako usklajeno nastavitev na njihovi seriji CRX. In točno tam smo pristali danes – pravi plug and play! «, pravi Madeleine Sheikh, produktni vodja oddelka Piab Vacuum Automation.

Nova konfiguracija Fanuc CRX je celoten paket, vključno s programskim vtičnikom, mehanskim vmesnikom, določenim kablom in cevjo za stisnjen zrak, kar bo kot celota podpiralo varno in preprosto uporabo cobot interakcije za končnega kupca. Seveda, ko gre za rešitve Piab, nastavitve spremlja naša vedno večja ponudba priseskov in dodatkov, ki zagotavljajo aplikacije po meri za vsak kontekst.


»Naši novi paketi piCOBOT® in piCOBOT®L so v celoti testirani, odobreni in certificirani s strani FANUC naprave CRX in se bodo kot taki tudi prodajali,« zaključuje Madeleine Sheikh.

 Poleg opreme za cobot, ki jo trži FANUC, sta piCOBOT® in piCOBOT®L na voljo na piab.com in ju je mogoče v celoti konfigurirati s paketom CRX kot dopolnilo prejšnjim prilagoditvam.

Več informacij dobite pri podjetju INOTEH in tukaj.