29.11.2022

PIAB: Sesalne gume MX proizvajalca PIAB sedaj tudi v velikosti 25 mm in dodatnimi funkcijami

Rešitve za skrajšanje časa izpadov strojev za menjavo orodij med različnimi aplikacijami, kot tudi energetska učinkovitost so zdaj še pomembnejši v avtomatiziranih procesih. Sesalne gume MX proizvajalca PIAB se lahko uporablja v različnih aplikacijah brez sprememb sistema in s svojimi odličnimi prijemalnimi zmogljivostmi optimizirajo porabo energije.

Majhna velikost, prilagodljiva uporaba
S premerom le 25 mm so nove sesalne gume MX25 najmanjše v uspešni družini MX. Tako kot pri ostalih velikostih sesalne gume enostavno pobirajo predmete iz najrazličnejših materialov in z različnimi geometrijami. Zaradi svoje manjše velikosti so idealne za natančno prijemanje majhnih predmetov, na primer v e-trgovini in logističnih aplikacijah ter pri sortiranju in recikliranju odpadkov.

Pri rokovanju z večjimi predmeti je mogoče na orodje namestiti več sesalnih gum MX25 in tako povečati dvižno površino ter razporediti obremenitev za varnejši in zanesljivejši oprijem, zlasti pri aplikacijah, kjer je hitrost bistvena.

Novi dodatki za večjo učinkovitost
Sesalne gume MX so bili že od samega začetka mišljene kot večnamenske sesalne gume. Preprosto primejo skoraj vse, ne glede na material in geometrijo. Ta prilagodljivost je zdaj vrhunska zahvaljujoč možnosti dodajanja dodatnega meha (do tri mehe) iz asortimana piGRIP®. Dodatni meh poveča višino sesalne gume in omogoča pobiranje predmetov različnih višin in dimenzij. Ta prilagodljivost je natanko tisto, kar je potrebno za izpolnjevanje vedno bolj individualnih zahtev v logistični industriji.

Velikosti priseskov MX35-65 je zdaj mogoče konfigurirati tudi s spodaj nameščenimi filtrirnimi diski. Povečana površina filtra lahko dodatno podpira/pomaga zmanjšati čas vzdrževanja, zlasti v prašnem okolju.

Edinstvene lastnosti sesalnih gum MX:

  • Bolj trajnostno in energetsko učinkovito delovanje zaradi nizkega vakuumskega
  • Izjemne zmožnosti tesnjenja omogočajo rokovanje z različnimi vrstami predmetov z različnimi geometrijami in površinskimi.
  • Nizka stopnja gubanja embalaže zaradi nizke stopnje vakuuma.
  • Varen in stabilen oprijem za uporabo pri visokih hitrostih tudi pri nizkih stopnjah vakuuma.
  • Podaljšana življenjska doba zahvaljujoč elastičnemu in obrabno odpornemu materialu DURAFLEX®.

    

Več informacij o vakuumskih prijemalih PIAB dobite pri podjetju INOTEH in tukaj.