25.09.2023

THOMSON LINEAR: Kako lahko različne možnosti povratnih informacij naredijo vaše rešitve pametnejše?

Vse se vrti okoli nadzora. Vgrajena elektronika pametnih aktuatorjev omogoča izboljšanje nadzora, prihranek prostora ter zmanjšanje časa namestitve in s tem skupnih stroškov. Poleg tega pa vgrajena elektronika omogoča nov svet medsebojno povezanih možnosti zasnove vaših strojev.

Kot del modularnega kontrolnega sistema EMCS (Electrak Modular Control System), so aktuatorji THOMSON ELECTRAK na voljo s sledečimi možnostmi povratnih informacij:

Analogna povratna informacija za določitev položaja
Visokokakovosten potenciometer z visoko ločljivostjo in nizkim šumom zagotavlja napetostni signal za natančno povratno informacijo o položaju in smeri batnice aktuatorja.
Na voljo pri modelih Electrak XD, HD in MD.

Digitalna povratna informacija za določitev položaja z veliko natančnostjo
Encoder zagotavlja eno- ali dvokanalni niz impulzov za povratno informacijo o položaju in hitrosti, ki se lahko uporablja za sinhronizacijo aktuatorjev prek krmilnega sistema.
Na voljo pri modelu Electrak HD.

Povratna informacija o sili za izboljšan nadzor na podlagi nastavljenih parametrov obremenitve
Ta funkcija prenaša informacijo o sili, ki deluje na batnico aktuatorja prek analognega signala ali kot CAN bus sporočilo. V aplikacijah, ki so občutljive na silo, bo ta funkcija sistemu omogočila merjenje sile na batnici aktuatorja v realnem času med gibanjem in bo lahko zaustavila aktuator, ko bo le-ta dosegel želeno silo.
Na voljo pri modelu Electrak XD.

Več informacij o aktuatorjih proizvajalca THOMSON LINEAR dobite pri podjetju INOTEH.